24 жовтня 2021 р., неділя
 
 
www.harmony.com.ua
www.harmony.com.ua
www.harmony.com.ua
www.harmony.com.ua
www.harmony.com.ua
www.harmony.com.ua
www.harmony.com.ua
www.harmony.com.ua
www.harmony.com.ua
www.harmony.com.ua
www.harmony.com.ua
www.harmony.com.ua
www.harmony.com.ua
www.harmony.com.ua
www.harmony.com.ua
www.harmony.com.ua
www.harmony.com.ua
Новини Статті Соціоніка Крамниця Мотиватори Мольфар Українська традиція

Не бачимо приводу не випити!

8.06.2006 17:35 | © «Аратта-Україна»
Share/Bookmark
День народження у шампанського - рівно 190 років тому елітне вино стало прозорим.

Ремюаж на 70-метровій глибині в льохах Артемівського заводу шампанських вин
Ремюаж на 70-метровій глибині в льохах Артемівського заводу шампанських вин
У 1816 році до історії виробництва шампанського увійшла подія, яка назавжди визначила еталон якості для цього незвичайного напою. Керівник льохами вдови Кліко Антуан Мюллер знайшов спосіб позбавлення ігристого вина від осаду - ремюаж.

Ремюаж використовується у виготовленні шампанського по класичному методу шампанізації в пляшках дотепер.

Як пояснили представники Артемівського заводу шампанських вин, в процесі ремюажа пляшки встановлюють шийкою вниз в спеціальні верстати - пюпітри, в яких прорізають осередки, що підтримують кут нахилу, рівний 45 градусам. Щодня кожну пляшку злегка повертають, що проводиться по певній схемі і украй акуратно, щоб осад переміщався на пробку, не залишаючись ні на стінках пляшки, ні в самому вині. Ремюаж займає в середньому 2-3 місяці.

Процес ремюажа вимагає спеціальної підготовки, оскільки як і раніше проводиться уручну, - спеціальними працівниками - ремюорами. Завершується він тим, що пляшки поміщають в дуже холодну рідину, пробку разом з осадом заморожують і видаляють, а пляшку з чистим прозорим шампанським закупорюють знову.

Довідка. Артемівський завод шампанських вин було створено в 1950 році за прямою вказівкою Сталіна для демонстрації мистецтва радянського виноробства.

Артемівське шампанське традиційно завойовує головні нагороди на конкурсах-дегустаціях. На сьогоднішній день в активі Артемівського заводу шампанських вин близько 100 медалей.

Артемівське шампанське виготовляється за класичною (французькою) технологією шампанізації в пляшці. Процес приготування Артемівського шампанського триває близько трьох років.

Share/Bookmark